DE WEKELIJKSE KOOKGAS WEERGAVE IS GESTOPT PER 1 JANUARI 2020

Wij hebben de weergave van het kookgas verbruik gestopt. De moeite en kosten om deze gegevens te verzamelen wegen niet op tegen het resultaat. De gemiddelde kosten van het kookgas ligt dik onder de tweeduizend Euro per jaar van alle drie de complexen, dus deze gegevens vertonen elke week gemiddeld maar tussen de € 10,00 en € 15,00.

UPDATE VAN DE BOSHOEK SINDS BEGIN VAN 2019 MINDER ACTUEEL

Wij hebben voor de Boshoek, Middenhoek en de Bogaardhoek het verbruik van ELEKTRA en STOOKGAS van deze complexen sinds 2008, vier keer per dag en zeven dagen per week, volledig door een door onszelf ontwikkeld programma in het STEDIN DATACENTRUM uitgelezen en in onze Database opgeslagen.
De Boshoek is echter begin dit jaar naar een ander meetbedrijf overgestapt: FUDURA. Helaas zijn de faciliteiten voor het uitlezen bij Fudura veel minder dan bij STEDIN. Bij Fudura moeten wij de meterstanden handmatig downloaden via het internet en omzetten naar een format waarmee ons basisprogramma de gegevens weer verder automatisch kan verwerken. Daarnaast is er nog een probleem, Fudura loopt bijna altijd 2 of soms zelfs meer dagen achter met hun meterstanden die wij moeten uitlezen. Dat is de reden dat de data van de Boshoek niet meer zo uptodate zijn zoals de data van Stedin. Dit werkt ook door in de energieverbruikbriefjes die iedere maandag in het mededelingenbord in de lifthallen ophangen. Daar is het verbruik van de Boshoek altijd maar van vijf of zes dagen in plaats van zeven.

ONZE SITE IS BEVEILIGD MET SSL CERTIFICAAT

Er is een regeringsbesluit gekomen dat het verplicht stelt voor internetsites, die gegevens kunnen opslaan of bewaren van hun bezoekers, om die website met een SSL-certificaat te beveiligen. Dat betekent dat onze site zich hier uiteraard ook aan wil houden en daarom kunt u deze site alleen nog maar bereiken met https://energiemastering.nl. Dat deze site ook echt beveiligd is kunt u zien aan het gesloten slotje voor de domeinnaam in de adresbalk.

Hier vindt u de verbruiksgegevens en kosten per uur op de door u gekozen dag. Elektra is bijna altijd up-to-date tot en met de vorige dag 24.00 uur. Het verbruik van stookgas is meestal vanaf 10 uur 's morgens up-to-date tot diezelfde dag 's morgens 6 uur. Bij stookgas vermelden wij ook de temperatuur en zonneschijn bij elk uur. Deze gevens halen wij op bij de KNMI en het betreft de gegevens van ons dichtst bijzijnde weerstation van het KNMI in Rotterdam. Echter deze gegevens lopen altijd 24 uur achter.

Hier vindt u de informatie en kosten per maand in een gekozen jaar. Elektra is net als bij de daggegevens altijd up-to-date tot en met de vorige dag 24.00 uur. Zo ook het vermelde verbruik van stookgas dat meestal vanaf 10 uur 's morgens up-to-date is tot diezelfde dag 's morgens 6 uur. Zeer binnenkort kunt u hier ook de gemiddelde temperatuur en het aantal uren zonneschijn vermeld zien.

Bij deze keuze krijgt u de totale jaargegevens en kosten van elektra en stookgas vanaf 2008 (dus al 12 jaar). Omdat het verbruik van water één keer in de week handmatig wordt opgenomen door een vrijwilliger uit de Middenhoek werd deze informatie tot 2010 handmatig op de site gezet. Vanaf 2010 werd deze informatie ook in ons computersysteem weggeschreven, zodoende is deze jaarinformatie slechts vanaf 2010 beschikbaar.